Terug naar projecten

Tijdens revisie van een 2-cilinder zuigercompressor (reciproque compressor) bleek de onderliggende fundatie in dermate slechte staat te verkeren (cement grouting gescheurd/ontbonden, scheuren in de betonnen sokkel, falende ankerbouten, aangetaste betonlaag door oliepenetratie etc.) dat deze volledig gerepareerd moest worden.

Na een sitebezoek door EMHA is in overleg met de klant besloten de volledige machine opnieuw te verankeren en te ondergrouten met Chockfast red epoxy grouting. De oude ankerbouten zijn met diamantboringen verwijderd en vervangen voor nieuwe epoxy grouted ankers, ontworpen en berekend met behulp van de EMHA-rekentool.

Al het met olie aangetaste beton is volledig verwijderd en opnieuw aangegoten met Chockfast. De compressor extensie supports zijn uitgevoerd met door EMHA ontworpen soleplates die ervoor zorgen dat de machine tijdens toekomstig onderhoud gemakkelijk te demonteren is en gedeeltelijk sloopwerk van de nieuwe groutlaag niet nodig is. De complete fundatie is behandeld met een AQ-paint 2K epoxysysteem, om penetratie van olie, vocht en andere verontreinigingen in het beton tegen te gaan.

wil je meer weten over dit project?

Theo de Kok

Stuur een bericht