Terug naar projecten

EMHA Noise & Vibration consultancy levert uitgebreid advies aan Kewatec Shipyards voor hun nieuw te bouwen onderzoeksschip. In het advies ligt de nadruk op punten die het meest kritisch zijn voor geluid en trillingen, maar worden de schijnbaar minder belangrijke, maar voor dit hoogwaardige project wel essentiële punten, zeker niet vergeten. Er is ook een prognose voor onderwatergeluid in het advies opgenomen.

Met de groeiende bezorgdheid over het milieu heeft EMHA een rekenmethode ontwikkeld om aanwezig onderwatergeluid te definiëren. Met de EMHA-methode is het mogelijk om in een vroeg stadium van het ontwerp alle belangrijke geluidsbronnen over het volledige spectrum te definiëren. Met een hoge nauwkeurigheid en onderbouwd met metingen. Er zijn geen methodes nodig die gedetailleerde ontwerpinput en modeltesten vereisen. Voor dit specifieke project wordt de rekenmethode gebruikt om interferentie met de gevoelige sonarapparatuur van het schip tot een minimum te beperken.

Dit onderwatergeluid calculatieprogramma in combinatie met onze bestaande diensten op het gebied van engineering en geluid & trillingen geeft onze klanten een voorsprong!

wil je meer weten over dit project?

Hans Speksnijder

Stuur een bericht