Terug naar projecten

Onlangs zijn wij gestart met een mooi project op een marineschip in het buitenland, waarbij 3 disciplines centraal stonden, namelijk: 3D survey, on-site machineren en assen coaten. In de flenzen van een schroefas en tussen-as moeten conische gaten gekotterd worden.

Voordat gestart kan worden met het on-site machineren van de conische gaten, moeten de flenzen perfect staan uitgelijnd zowel axiaal als radiaal. Dit hebben wij uitgevoerd middels een Leica Laser Tracker met een nauwkeurigheid binnen de 0,05 mm.

Vervolgens konden onze on-site machineerders beginnen met het werk om de conische gaten te kotteren. Ook dit is met uiterste precisie uitgevoerd. Na het kotteren van een gat is middels 'blauwen' vastgesteld hoe zuiver de conische bouten in het gat passen en dat de travellengte van de bout binnen tolerantie valt.  Dit is uitgevoerd onder het toeziend oog van een surveyor van een gerenommeerd classificatiebureau. Het draagbeeld van de blauwpassing moet minstens 90% zijn. Het kotterwerk loopt inmiddels op zijn einde en de klant is uiterst tevreden over het getoonde vakmanschap.

Aansluitend zullen wij de onbedekte delen van de assen nog voorzien van een schroefascoating. De assen zullen dan beschermd zijn tegen denkbare invloeden van het zeewater.

Heeft u ook een On-site machineer-project, 3D survey opdracht of assencoat opdracht waarbij kwaliteit het uitgangspunt is, laat het ons weten en wij komen graag met u in contact.

wil je meer weten over dit project?

Floris Hartman

Stuur een bericht