Terug naar projecten

In opdracht van Pon Power heeft EMHA vanuit verschillende expertises een unieke bijdrage mogen leveren aan de engineering- en afnamefase van een groot aantal Caterpillar “variable speed generator sets”, bestemd voor diverse luxe jachten. 

Tijdens de engineering fase zijn de ontwerpen geoptimaliseerd op maximale reductie van trillingen en geluid. Aandachtspunten hierbij waren de juiste selectie van de flexibele koppeling, trillingdempers en flexibele aansluitingen. Met behulp van FEM analyses zijn de generator-ondersteuningsframes ontworpen en geoptimaliseerd. De uitdaging en complexiteit in dit traject kenmerkte zich met name door:

  • Verschillende betrokken disciplines en belanghebbenden
  • Beperkte ruimte aan boord
  • Hoge vermogens bij een variërend toerental
  • Hoge comfort eisen

Ten behoeve van de fabriek-afnames van deze generator sets (FAT’s) hebben wij in samenwerking met Pon Power de testopstelling fysiek geoptimaliseerd, om er zeker van te zijn dat deze geschikt is om de generatorsets te kunnen beproeven, voordat de generatorsets geïnstalleerd worden aan boord.

Tijdens de afnames van deze generatorsets (FAT’s) hebben onze Diagnostics engineers geluids- en trillingsmetingen uitgevoerd aan de generatorsets om zodoende te valideren dat het ontwerp en opstelling voldoen aan de eisen van de klant.

Deze werkwijze en samenwerking tussen Pon Power en EMHA heeft geresulteerd in een betrouwbare en gevalideerde opstelling van iedere afzonderlijke set waardoor problemen en onvoorziene situaties aan boord tot een minimum zijn beperkt.

Samen met onze gewaardeerde klant Pon Power is EMHA trots op het bereikte resultaat. In goede samenwerking hebben we een uniek traject doorlopen waarbij wederzijdse expertises elkaar volledig aanvulden. Dit heeft geleid tot een goed eindresultaat met een tevreden eindklant.

Foto: Pon Power B.V.

wil je meer weten over dit project?

Theo de Kok

Stuur een bericht