Terug naar projecten

In samenwerking met Damen heeft EMHA een scheepsconstructiemonitoringsysteem ontwikkeld en geïnstalleerd aan boord van de gloednieuwe Damen Fast Crew Supplier (FCS) 7011. Het EMHA monitoring systeem is direct geïntegreerd in het Damen Triton systeem, dat alle aan boord gemeten data verzamelt en een efficiënte monitoring mogelijk maakt van de operationele belastingen waaraan de scheepsconstructie wordt blootgesteld. Naast dit monitoringsysteem heeft EMHA, in samenwerking met Damen, ook een aantal Fatigue Damage Sensors (FDS - vermoeiingssensoren) geïnstalleerd die deel uitmaken van een gezamenlijke ontwikkeling van Damen en EMHA.

Deze sensoren, die zijn geïnstalleerd op een aantal vermoeiingsgevoelige verbindingen in de scheepsconstructie, zorgen voor een kostenefficiënte monitoring van gelaste verbindingen, terwijl de bewezen theoretische modellen, ondersteund door FEM-berekeningen, Damen en EMHA in staat stellen om nauwkeurig de resterende vermoeiingslevensduur van deze vermoeiingsgevoelige verbindingen te voorspellen. Dit stelt de scheepseigenaar in staat om de inspectie- en onderhoudsintervallen te optimaliseren, waardoor uiteindelijk de levensduur van het schip wordt verlengd en tevens belangrijke gegevens worden verstrekt over het ontwerp van de vermoeiingsgevoelige verbindingen.

De Fast Crew Supplier (FCS) in het kort

De FCS 7011 is in staat om continu te varen met snelheden tot 40 knopen om korte transittijden mogelijk te maken. Twee motion control systemen en een luxe interieur dat plaats biedt aan maximaal 150 personen zorgen voor een uiterst comfortabele reis. Een aantal maritieme toegangsoplossingen kan worden geselecteerd om aan specifieke behoeften van de gebruiker te voldoen. Samen met het dynamische positioneringssysteem maakt dit veilige transfers mogelijk in omstandigheden tot 3,0 m significante golfhoogte.

wil je meer weten over dit project?

Hans Speksnijder

Stuur een bericht